L'Institut Salvador Seguí és un centre educatiu públic que imparteix cicles formatius de la família sanitària, imatge personal i serveis socioculturals i a la comunitat.

L'institut va néixer com un institut de Batxillerat i FP i s'inicia el primer curs a l'any 1987. Va ser el primer institut de Catalunya que impartia la branca professional de mecànica dentista.

L'institut va ser possible per anys de protestes veïnals, des del 1977 estava previst construir-lo dintre del Pla Metropolità però posteriorment els terrenys on aniria l'institut va ser requalificats com a terreny industrial. La propietat del solar era d’importants propietaris amb importants negocis. El gener de 1977 van iniciar les obres per a fer pisos. Els veïns i veïnes del barri davant de la indignació, es van manifestar davant l’Ajuntament, van presentar denúncies legals... i l’Ajuntament es va negar a parar les obres.

Finalment l’Ajuntament va cedir a la pressió popular i va dir que en aquest terreny s’hi construiria una escola. A la col·locació simbòlica de la primera pedra van assistir 1000 persones. Sota la pedra es va enterrar un pot amb un document commemoratiu.

El nom que se li va posar a l’Institut va ser Salvador Seguí. Els veïns i veïnes van estar molt contents amb aquest nom. Salvador Seguí va ser un dels líders més destacats del anarcosindicalisme de Catalunya de principis del segle XX, tenia inquietud per la política i per les idees llibertàries. 

Més informació: Història de l'institut.