Coop

Què millor que ensenyar a l’alumnat què són les cooperatives, quins són els valors que en formen part i els motius de ser, que creant cooperatives d’alumnes, i també a partir de tallers, jocs i xerrades duts a terme per cooperatives i entitats d’economia social de la ciutat?

El Departament de Treball i Empresa i la coordinació d’Emprenedoria de l’institut estan col·laborant des del curs passat i el present amb un programa de Barcelona Activa guiat per Doble Via Coop per crear cooperatives d’alumnes... I enguany s’han creat dues: una a 1TISA SaltaMarTIS i una altra a 1TISB Desperta’t. Les comissions de cadascuna ja estan començant a fer i preparar moltes activitats (Xocolatades, Torneig de fútbol i bàsquet, Mercats de 2ª mà i de manualitats, dia de la Dona, Teatre, Henna i altres més) amb finalitats socials.

També a través de les cooperatives Rocaguinarda, Calidoscoop i l’associació Social Business City Barcelona, s’estan fent xerrades i tallers per apropar l’alumnat al món cooperatiu i als seus valors d’economia social i solidària. Fins ara han pogut participar molts grups de les tres famílies professionals. Fotos

Aquests tallers i xerrades, que tenen una durada aproximada d’entre una i dues hores, comencen explicant els conceptes bàsics sobre cooperativisme i, tot seguit, en grups cooperatius, aprenen què és l’economia solidària a partir d’alguna práctica i els de Rocaguinarda amb un joc molt vivencial: Coopoly, molt pràctic per entendre l'essència de què és cooperar, i a més, practicar anglès.

Atenció! El web www.salvadorsegui.net utilitza galetes. Si no canvieu la configuració del navegador, n'accepteu el seu ús.

Més informació

Accepto

Per què utilitzem galetes ("cookies")?

Una galeta és un fitxer de mida molt petita que es descarrega al teu ordinador en accedir a determinades pàgines web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre d'altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer l'usuari. 

Les galetes que utilitzem al web www.salvadorsegui.net són estrictament necessàries perquè la pàgina funcioni bé i d'altres serveixen per millorar el rendiment i la teva experiència com a usuari. 

Les galetes serveixen per:

  • Recordar els teus detalls d'inici de sessió.
  • Garantir la teva seguretat quan inicies sessió.
  • Garantir que l'aspecte de la pàgina web és coherent.
  • Millorar el funcionament del lloc web reduint el temps que triguen a carregar-se les pàgines que visites.
  • Millorar l'experiència de l'usuari.
  • Poder compartir i fer clic a "m'agrada".

Si no habilites les galetes, algunes funcions i pàgines no funcionaran bé.

Si vols esborrar les galetes que tens a l'ordinador, fes clic a "Ajuda" del menú del navegador per veure les instruccions. 

Durant quant de temps es guarden les galetes?

Moltes galetes són temporals i desapareixeran quan acabis la sessió (quan tanquis el navegador). Altres galetes són "permanents", el que significa que quedaran guardades a l'ordinador durant un temps.